Merida Scultura V TEAM 2022 a devenit realitate!

Greutate mai mică, aerodinamică mai bună și confort mai bun? Dacă credeai că nu se poate așa ceva, iată bicicleta care demonstrează că se poate: Merida Scultura V TEAM 2022. Având deja un istoric bogat, Merida lansează a 5a generație a cursierei Scultura, la care s-a îmbunătățit dramatic aerodinamica, confortul a crescut simțitor, greutatea scăzând și ea în același timp. Noua Merida Scultura Team 2022 este o adevărată armă pentru câmpul de luptă de la World Tour.

02_resize.jpg

Încă de la lansarea acestui model, în 2006, Scultura TEAM a însemnat greutate redusă, complianță, manevrabilitate, aspect clasic plăcut și performanțe dovedite în concursuri. Toate aceste atuuri au făcut din Scultura să fie prima alegere a echipelor sponsorizate de Merida. Moștenirea a fost continuată chiar înainte de lansarea oficială, întrucât noua cursieră obținuse deja victorii de World Tour, patru mai precis.

01_resize.jpg

Merida Scultura era deja cunoscută pentru greutatea redusă, confort și ajutorul pe care îl oferea ciclistului la urcarea munților, însă toate acestea puteau fi îmbunătățite. Așa că a apărut Scultura Team Generația 5 care, în plus față de noile caracteristici îmbunătățite, este acum și mai aerodinamică.

05_resize.jpg

În comparație cu versiunea anterioara, noua Scultura este cu 4% mai ușoară, categoric mai confortabilă mulțumită anvelopelor care pot fi late până la 30 mm, dar și flexiei tijei de șa, mult mai aerodinamică mulțumită integrării complete a cablurilor și ghidonului dintr-o singură bucată la care se adaugă noul profil al țevii headtube și furcii plus coborârea zonei de prindere a țevilor seat stay.

08_resize.jpg

Rezultatul final înseamnă o nouă Merida Scultura TEAM, o cursieră care rămâne versatilă, potrivită de folosit în orice situație, dar care, mulțumită îmbunătățirilor de acum, poate concura și mai ușor la cele mai înalte niveluri. Confort mai mult înseamnă oboseală mai puțină, plăcere mai mare, performanță mai bună. În paralel, frecarea cu aerul a fost mult redusă, cu aproximativ 10 wați. Toate acestea, păstrând limita de greutate impusă de UCI, de 6,8 kg.

04_resize.jpg

Noua Merida Scultura TEAM 2022 continuă seria de victorii încă din ziua lansării, împreună cu echipa Bahrain-Victorius, câștigând două etape la Critérium du Dauphiné împreună cu Mark Padun, o etapă la Turul Franței împreună cu Dylan Teuns și încă o etapă cu Damiano Caruso la Turul Spaniei.

06_resize.jpg

În scurta sa prezență la cursele de World Tour de până acum, noua Scukltura a dovedit deja că este o alegere excelenta, indiferent dacă faci parte dintr-o echipă profesionistă sau ești un simplu pasionat de ciclism. Merida Scultura TEAM V 2022 are un preț anunțat de 49.000 lei, modelul de top, momentan singurul anunțat de Merida.