Noile Merida ONE-SIXTY și ONE-FORTY 2023 au fost lansate!

Lucrurile bune durează mult până devin realitate, iar din acest motiv multă lume a fost deosebit de bucuroasă când noile mtb-uri Merida ONE-SIXTY și Merida ONE-FORTY au devenit realitate.

06.jpg

După ce au trecut prin cel mai lung și riguros program de dezvoltare și testare din istoria bicicletelor Merida, creatorii pot spune cu mâna pe inimă că aceste două biciclete sunt cele mai avansate și mai pline de caracteristici utile biciclete mtb create de Merida, gândite să lucreze în perfectă armonie cu riderul, permițându-i să împingă la maxim posibilitățile realizabile pe aceste două biciclete.

Merida ONE-SIXTY este bicicleta cu suspensii mai mari, gândită să-l asiste pe riderul serios la ture de enduro-mtb sau concursuri de enduro-mtb. Proiectată să-l ajute pe cel care are nevoie de performanță maximă și fiabilitate în teren accidentat, având abilitățile de a se descurce fără probleme pe cele mai complicate și dure coborâri și urcări.

05.jpg

Merida ONE-FORTY este mtb-ul cu suspensii ceva mai mici, proiectată să i se potrivească riderului de zi cu zi, unde pricepera la all-mountain, la vale, trebuie să fie echilibrată cu abilitățile bune la deal.

Azi rar se întâmplă să te trezești că primești mai mult decât te așteptai, amândouă bicicletele având acum suspensii mai mari decât modelele anterioare. ONE-SIXTY are nu mai puțin de 170 mm față și 161 mm spate, în varianta 29er, sau 172 mm față și spate în varianta “mullet”, adică roți 29” față și 27.5” spate.

07.jpg

În paralel Merida ONE-FORTY este echipată cu suspensii de 150 mm față și 143 mm spate, în varianta cu roți 29er. Toate acestea sunt obținute mulțumită noii suspensii spate FAST - Flexstay-Adjustable-Size-Tuned.

Componenta Flexstay adoptă sistemul P-FLEX cu întreținere redusă, sistem regăsit azi pe mtb-urile de cross country Meria NINETY-SIX. Bicicleta este gândită să funcționeze perfect atât cu roți 29 față și 27.5 spate, fără a i se altera geometria. Pentru asta se folosește un „flip-chip” instalat în cadrul ansamblului suspensiei spate. Geometria suspensiei este, de asemenea, proiectată să ofere progresie din ce în ce mai mare pe măsură ce reach-ul cadrului creste. Astfel, riderii mai grei primesc susținere la fel de bună, în timp ce riderii mai ușori se bucură de întreaga cursă a suspensiei.

02.jpg

Însă deși cele două noi biciclete sunt îndreptate spre rideri diferiți, ambele oferă un număr foarte mare de inovații mulțumită noului design al platformei suspensiei cu cursă lungă, disponibile atât pe modelele cu cadru din carbon cât și pe cele din aluminiu. Indiferent pe care o alegi, ambele au aceeași geometrie bună, design și cea mai mare parte din caracteristici.

01.jpg

De asemenea, noile biciclete au eliminat compromisul pe care riderii de azi trebuie să-l facă atunci când își aleg mărimea cadrului. Indiferent dacă dorești un reach lung sau ampatament scurt, vei putea alege bicicleta mulțumită calcului mărimii bazat pe „reach”, stack scurt și valorii înălțimii de încălecare, la care se adaugă tija de șa MERIDA TEAM TR reglabilă hidraulic infinit între valorile de 30 mm și 230 mm. Aceasta este prezentă pe toate modelele, chiar și cele mai ieftine.

04.jpg

Geometria a fost și ea, radical revizuită, având acum o gamă mai mare de valori pentru „reach”, de-a lungul celor 5 măsuri de cadre, începând de la „micuța” Extra Short până la masiva Extra Long. Aceasta este combinată cu unghiul progresiv foarte abrupt al tijei de șa, pentru a se potrivi și celor mai tenace cățărători. De asemenea, unghiul furcii este relaxat, pentru a-ți oferi comportament calm și compus până și pe cele mai agresive coborâri.

Cireașa de pe tort vine de la o serie întreagă de specificații și caracteristici care măresc utilitatea și fiabilitatea bicicletei, cum ar fi spațiul integrat pentru scule și lucruri. Sunt și alte biciclete pe piață care au aceste caracteristici? Da, dar nu toate într-o singură bicicletă.

Noile biciclete vor fi disponibile în România prin rețeaua noastră de comercianți, începând din februarie 2023, iar prețurile vor fi următoarele:

  • Merida ONE-SIXTY 500 (aluminiu) - 13.790 lei
  • Merida ONE-SIXTY 700 (aluminiu)  - 16.990 lei
  • Merida ONE-FORTY 400 (aluminiu)  - 11.390 lei
  • Merida ONE-FORTY 500 (aluminiu)  - 12.690 lei
  • Merida ONE-FORTY 700 (aluminiu)  - 16.390 lei
  • Merida ONE-FORTY 6000 (carbon)  - 22.690 lei