Northwave Extreme Pro, testate de Freerider.ro

Deși iarna pare că este cam gata, temperaturile nu sunt încă deloc mari, iar la munte zăpada încă domnește fără probleme. Cum însă mulți dintre noi nu agățăm bicicleta în cum vine frigul, cu toții avem nevoie de echipament performant atunci când ieșim cu bicicleta la antrenament sau chiar și doar la o tură de agrement.

01_resize.jpg

Recent, revista românească de ciclism Freerider.ro a testat șosetele de iarna Northwave Extreme Pro, destinate utilizării în sezonul rece. Produsul face parte din categoria noii generații care folosește tehnologie de ultimă oră. Iar asta se vede din start când ne uităm la grosimea șosetei raportat la cât de cald ține. „Chiar şi doar grosimea redusă oferă din start avantaj acestor şosete, întrucât le vei putea folosi cu aceeaşi pantofi”, spune redactorul Dan Mazilu care a efectuat testul. „În general, pentru încălţămintea sport de iarnă trebuia să ai pantofi/bocanci cu o măsura mai mare pentru a-ţi intra piciorul încălţat cu şosete groase, de iarnă. În cazul de faţă nu mai este nevoie, iar acest fapt mi s-a confirmat pe traseu când acum iarna, am folosit doar încălţămintea de ciclism de vară”.

03.jpg

Șosetele Northwave Extreme Pro sunt fabricate din PrimaLoft Silver Performance® şi lână Merino, acest lucru asigurând că produsul beneficiază de ce este mai bun din partea ambelor materiale. „În teren chiar am fost mulţumit de şosetele Northwave Extreme Pro”, spune Dan. „Le-am testat în mai multe rânduri la temperaturi de la 1 la 3 grade şi încălţat de fiecare dată cu pantofi de vară. Am ales intenţionat această opţiune pentru a vedea cât de bine ţin la frig şosetele fără a fi ajutate de izolaţia unui pantof de iarnă”.

02.jpg

Rezultatul a fost foarte bun. „Când am terminat tura şi m-am schimbat în pantofii normali am observat că vârfurile picioarelor erau reci, dar nu mă dureau aşa cum se întâmplă când încep să se dezgheţe. Iar asta era pe la 0-1 grad”, concluzionează Dan.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în original aici. Șosetele de iarnă Northwave Extreme Pro au un preț recomandat de 88 lei și pot fi găsite în rețeaua noastră de comercianți.