Northwave X-Magma Core, cu PrimaLoft, testați de Freerider.ro!

Pentru a-ți fi bine iarna când ieși la o plimbare cu bicicleta, dar mai ales când te duci la antrenament, echipamentul folosit trebuie să fie specializat și performant. Foarte importanți sunt pantofii, întrucât e tare neplăcut să pedalezi cu picioarele înghețate.

Recent, revista de ciclism și outdoor Freerider.ro, a testat pantofii de iarnă Northwave X-Magma Core, echipați, în premieră, cu căptușeala PrimaLoft, un puf sintetic regăsit în sacii de dormit de iarnă, pufoaice sau mănuși de iarnă.

ezgif.com-gif-maker.jpg

Primaloft poate fi considerat un material „miraculos” întrucât, fiind o căptușeală sintetică, păstrează căldura chiar și când este ud. Izolația sintetică imită proprietățile pufului natural, fiind un material care are milioane de buzunare minuscule cu aer. Acestea capturează și păstrează căldura generată de corpul tău. Fibrele Primaloft sunt tratate în așa fel încât nu rețin apa, acesta fiind motivul principal pentru care oferă protecție la frig chiar dacă piciorul se udă.

Redactorii au testat pantofii la temperaturi scăzute de zero grade și chiar cu minus. „Eu m-am simțit foarte bine cu ei până pe la temperatura de 0 grade”, spune Dan Mazilu, redactorul care s-a ocupat de recenzie. „Valoarea minimă la care i-am testat a fost de -5, temperatură la care am simțit că le-am cam atins limita. Cu alte cuvinte, de la -5 grade în jos îmi cam înghețau picioarele, încălțat fiind pe dedesubt, cu o pereche de șosete de iarnă, tot Northwave, cu lână Merino în compoziție”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Pantofii Northwave X-Magma Core au un preț recomandat de 859 lei și sunt disponibili în România prin rețeaua noastră de comercianți.