Notă foarte bună pentru Merida Ninety-Six RC 9000 în testul Offroad.cc

Cu o performanță la scor de 4,5 din 5, noua Merida NINETY-SIX RC 9000 a impresionat cu adevărat echipa de la Offroad.cc, atunci când au testat noul mtb gândit să exceleze la maraton de cel mai înalt nivel.

„Modelul 2021 a primit îmbunătățirile necesare, la care s-a adăugat și reducerea greutății cadrului”, spun redactorii care s-au ocupat de test, acestea obținându-se prin renunțarea la unii pivoți, țevilor flexibile din carbon și modificării geometriei. „Unghiul mai relaxat al furcii de 68,5 grade, este un factor cheie, chiar daca nu este la fel de radical ca la alte biciclete”.

Noua Merida NINETY-SIX RC 9000 are doar 10,55 kg, fără niciun upgrade, doar așa cum o scoți din cutie. „Este pe aceeași lungime de undă cu concurența”, spun redactorii. Tija de șa reglabilă hidraulic este acum standard pe toate modelele din gamă, RC 9000 fiind echipată cu Fox Transfer.

Concluzia este foarte pozitivă când redactorii spun că „dacă ești pasionat de puls la 190 bpm, atunci aceasta este bicicleta pentru tine”, la care adaugă „îmbunătățirile aduse la noua RC 9000 poate nu sunt cele mai radicale, dar o fac să fie mult mai capabilă, potrivită pentru solicitările xc-ului modern de azi, și la nivel local și la nivel internațional.

Recenzia a fost publicată în original în revista Offroad.cc și poate fi citită în întregime aici. Noua Merida NINETY-SIX RC 9000 are un preț de 36.990 lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți. În gama Ninety-Six mai există alte 3 biciclete, cu prețuri între 19.290 lei și 29.990 lei, în funcție de echipare.