Șosetele de iarnă Northwave HUSKY CERAMIC, testate pe frig și ploaie

Deși iarna este mai greu să practicăm ciclismul, mulți dintre noi nu se opresc din pedalat nici în sezonul rece. Însă indiferent dacă ieșim la antrenament sau doar la o plimbare, trebuie să ne îmbrăcăm corespunzător, pentru ca tura să nu devină un coșmar.

Recent, revista de ciclism Freerider.ro a testat șosetele Northwave HUSKY CERAMIC, dedicate sezonului rece. Acestea sunt șosete care au în alcătuire nu doar fibre sintetice ci și lână Merino, acest tip de lână oferind multe avantaje față de materialele sintetice.

“Cu Northwave HUSKY CERAMIC m-am simțit excelent”, spune Dan Mazilu, redactorul care le-a testat. „Personal, nu sunt alergic la șosetele din material sintetic, așa că nu am putut testa cât de „delicate” sunt aceste Husky cu picioarele mele. În schimb am putut afla cât de călduroase sunt când, într-o tura făcută la începutul iernii pe Transfăgărășan, la întoarcere ne-a prins nu doar noaptea, cu temperaturile scăzute, dar și ploaia rece”.

Una din calitățile deosebite a lânii Merino este că materialul ține de cald chiar și când este ud. „Pe coborâre m-am udat complet la picioare, ciclocomputerul arătându-mi temperatura de 4 grade cu plus”, povestește Dan în continuare. „Astfel, deși eram leoarcă, nu-mi era deloc frig la picioare. Și mai frig fusese însă pe urcare, când temperatura a fost de doar 1 grad cu plus. Nici atunci nu am simțit niciun pic de disconfort”.

Recenzia a fost publicată în original pe site-ul Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Northwave HUSKY CERAMIC sunt disponibile în România în patru variante de culori, prin rețeaua noastră de comercianți, la un preț recomandat de 89 lei.