Revista Freerider a testat jacheta de iarnă Northwave Extreme 3 TP

Cunoaștem cu toții proverbul neoficial „nu există vreme rea ci doar echipament nepotrivit”. Potrivit acestei zicale nu contează cum e vremea afară dacă tu ești bine și corect îmbrăcat atunci când ești pe bicicletă. Ținând cont de asta, revista românească de ciclism Freerider.ro a testat noua jachetă de iarnă Northwave Extreme 3 TP, iar concluziile au fost cât se poate de bune.

003.jpg

„Jacheta este bine croită şi stă bine pe tine şi mulţumită benzii aderente din silicon de la brâu”, spune redactorul Dan Mazilu care a efectual testul. „Rolul ei este să n-o lase să se ridice când stai aplecat pe bicicletă sau când te ridici să pedalezi din picioare. în mers am observat că mulţumită acestei benzi jacheta stă la locul ei şi acoperă bine spatele”.

002.jpg

Materialul din care este țesută noua Extreme 3 TP de la Northwave este 3-ply, „asta însemnând că firul folosit la ţesutul jachetei este alcătuit la rândul său din alte trei fire răsucite unul în jurul celuilalt. Pe scurt, materialul este mai gros şi mai rezistent în timp. Majoritatea hainelor din lume sunt construite folosind fire single-ply şi 2-ply, 3-ply fiind folosid cel mai des la echipamentul sportiv care trebuie să fie cât mai robust, dar şi confortabil”, precizează Dan în recenzia sa.

001.jpg

Deși jacheta nu are aspectul uneia care să fie folosită pe ploaie, Extreme 3 TP este foarte performantă când vine vorba de protecție împotriva apei. „Impermeabilitatea întregii jachete este de 10.000 mm H2O, o valoare extrem de mare”, spune Dan. „Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă 10.000, află că jachetele impermeabile „outer layer” au impermeabilitate 10.000 sau podelele corturilor de aventură, asta în timp ce supra-cortul are doar aproximativ 4000 mm H2O. Această caracteristică vine de la folosirea membranei flexibile H2O Flex. Aşadar Northwave Extreme 3 TP este nu doar extrem de impermeabilă, la fel ca o jachetă de ploaie, dar şi elastică pe patru direcţii, deci conforatbilă”.

„Jacheta funcţionază extrem de bine iarna”, concluzionează Dan Mazilu, „la fel cum spune şi numele ei. Ţine bine de cald atunci când temperatura exterioară este şi cu minus grade, protecţia la vânt fiind super. Puţin mai slabă ar fi protecţia la ploaie, dacă e să ne luăm după specificaţiile oficiale care se contrazic puţin, însă în realitate după teste riguroase, am observat că apa nu intră”.

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Jacheta Northwave Extreme 3 TP are prețul recomandat de 635 Lei, este disponibilă în trei variante de culori și o puteți găsi în rețeaua noastră de comercianți.