Revista Freerider.ro testează și recomandă noua șa Prologo Scratch-M5 AGX Space pentru gravel și nu numai

Bicicletele gravel bike devin din ce în ce mai populare pe măsură ce trece vremea. Lumea și-a dat seama că sunt versatile fiind optime de folosit pe o varietate foarte mare de teren, de la asfalt perfect la off-road moderat.

Însă o dată cu aceste biciclete au apărut pe piață și alte produse înrudite, gândite să îmbunătățească și mai mult experiența gravel, cum este și noua șa Scratch-M5 AGX Space de la Prologo. Aceasta are o construcție specială, cu lățime mai mare și căptușeală mai multă, pentru a oferi mai mult confort atunci când te deplasezi pe teren mai puțin perfect.

AGX, din denumirea șeii, vine de la Adventure, Gravel, Cyclocross, așadar noua Scratch M5 este potrivită pentru oricine caută mai mult confort pe teren denivelat.

“Am testat zeci de mărci și modele de șei și întotdeauna cu Prologo nu m-am înțeles. Surprinzător, nu a fost cazul și cu Scratch-M5 AGX Space”, mărturisește Dan Mazilu, redactorul Freerider.ro care a testat aceasta șa. “Nici chiar în cea mai lungă tură pe care am făcut-o cu șaua asta, peste 100 km, la final de traseu nu m-am simțit «bătut»”, continua el.

Noua Prologo Scratch-M5 AGX Space dispune de căptușeală suplimentară, dar și o lățime mai mare, de aici și denumirea “Space” însă vizual aceste adii nu se observă.

Cât am folosit-o eu, nu am avut momente când m-am pus întrebări de genul „dar ce are șaua asta că parcă nu e ok??” Dimpotrivă, m-am simțit foarte bine, bucurându-mă de tură. Niciodată, în cele 4-5 ture făcute cu șaua, asta nu am fost în situația să-mi aduc aminte de șa, într-un mod negativ”, continuă Dan.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Prologo Scratch-M5 AGX Space este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți la prețul de 683 lei.