Rezultate foarte bune pentru Merida eSILEX+ 600 la testul Freerider.ro

Freerider.ro, revista românească de ciclism și outdoor, a testat noul gravel bike electric Merida eSILEX+ 600 pentru o perioadă mai lungă de timp. Revista a fost printre primele publicații din lume care a primit la test această bicicletă. Din acest motiv, redactorii au si avut timp suficient pentru a o testa si incerca in aproape toate situatiile posibile, unul dintre cele mai importante aspecte testate fiind autonomia bateriei.

01.jpg

“Am testat pe bune autonomia la această bicicletă și am obținut niște cifre extrem de bune”, mărturisește Dan Mazilu, redactorul care a efectuat testul. “Fără range extender, deci doar cu bateria de 250 Wh, am obținut o autonomie de 112 km reali (126 km autonomie arăta inițial ciclocomputerul), acoperind o diferență de nivel de peste 2000 m. Cu range extender însă, a ieșit ceva fabulos!”

04.jpg

Merida eSILEX+ 600 este echipată cu acumulatorul de 250 Wh, însă suplimentar îi poți atașa încă o baterie, „range extender” în limbaj tehnic. „Range extender-ul are o capacitate de 208 Wh, însă foarte interesant este softul Mahle care face managementul consumului curentului din cele două surse”, spune Dan.

02.jpg

Pentru măsurarea pe bune a autonomiei bateriilor, redactorii au pregătit un test „monstru”. „Pentru a testa autonomia, tot la maxim, am decis să pedalez Transfăgărășanul în ambele direcții”, spune Dan. “În aceeași zi, pe ambele fețe ale muntelui, și pe nord și pe sud, de la Cârțișoara la hidrocentrala Vidraru și înapoi. Am obținut o distanță totală pedalată de 175 km reali (243 km autonomie arăta inițial ciclocomputerul), cu o diferență fabuloasă de nivel de aproape 3700 m! La finalul zilei, noaptea când am ajuns înapoi la mașină, ciclocomputerul Mahle mai arăta baterie doar 2-3% și 2-3 km autonomie”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Gravelul electric Merida eSILEX este disponibil, prin rețeaua noastră de comercianți, în două variante de echipare – eSILEX+ 600 și eSILEX 400, și patru culori, câte două pentru fiecare variantă, la prețurile de 14.990 lei pentru modelul 600, respectiv 13,790 lei pentru modelul 400.