SingletrackWorld a testat noua Merida NINETY-SIX 8000, cu rezultate foarte bune

Merida NINETY-SIX RC a fost în repetate ori testată de o multitudine de reviste de specialitate din întreaga lume. Însă varianta „non-RC”, cu suspensii de 120 mm față și 100 spate, orientată mai mult spre trail decât cross country, a fost încercată doar de câteva dintre cele mai importante reviste, printre care și britanicii de la SingletrackWorld.

Modelul Merida NINETY-SIX este echipată cu anvelope mai agresive, pentru aderență mai bună la vale, la viteză mare. Toate variantele de echipare au cadru cu geometrie diferită față de “vărul” lor, varianta RC. Această geometrie a fost gândită să ofere performanțe mai bune la vale.

02.jpg

Merida Ninety Six 8000 a suferit modificări radicale față de modelele anterioare”, spun redactorii de la SingletrackWorld. „Ceea ce semăna cu un mtb european de concurs relativ obișnuit, arată acum cât se poate de modern, ba chiar înaintea vremurilor sale. Unghiul furcii desigur, a fost „îndulcit” la 67 grade, față de abruptul 70, iar reach-ul cadrului mărime M, a fost mărit la 11 mm, ceea ce lungește ampatamentul cu 38 mm, consecința pozitivă fiind stabilitate mai mare la viteză mai mare”.

03.jpg

Redactorii au mai adăugat: „Merida Ninety Six 8000 este clar o bicicletă de cross country cu capabilități de trail. Cu o suspensie spate de 100 mm și poziție agresivă a pipei, bicicleta se comportă ca una de cross country, chiar ca una modernă de fapt. De apreciat este însă că pe coborâri abrupte, bicicleta se comportă la fel de bine ca unele de trail. Este nevoie să ai ceva mai multa încredere în tine, dar asta nu e un lucru rău, pentru că te face practic să nu devii leneș.”

Recenzia a fost publicată în original în revista SingletrackWorld și poate fi citită în întregime aici. Merida NINETY-SIX 8000 are un preț recomandat de 29.990 lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de distribuție.

Noua Merida NINETY-SIX este disponibilă în patru variante de echipare, inclusiv modelul 8000 testat aici, cu prețuri de la 19.290 lei la 36.990 lei, toate cu cadru de carbon și componente performante.