Test bidon apă Merida Swivel FIDLOCK

FIDLOCK este o companie care produce prinderi magnetice pentru diferite produse din lumea velo și nu numai. 
 
Sistemul magnetic Fidlock de prindere este pe cât de simplu pe atât de ingenios. E vorba practic de niște magneți puternici care se atrag, iar prin acest proces, fixează obiectul de care sunt atașați, în cazul de față bidonul de apă de baza prinderii care este instalată pe bicicletă.
2.jpg 
Din start, avantajul principal al acestui sistem este că bidonul de apă poate fi acum instalat și pe cadre mici, chiar foarte mici, întrucât nu mai trebuie să tragi în sus pentru a scoate bidonul din suport. În schimb ce trebuie să faci este să-l rotești, iar bidonul va ieși foarte ușor.
3.jpg 
Al doilea avantaj pe care-l văd aici este modul de punere înapoi a bidonului în suport. Astfel, în loc să cauți suportul de bidon și apoi sa „înfigi” bidonul în suport, cu acest sistem Fidlock tot ce trebuie să faci este sa apropii bidonul de suport. Magneții puternici se vor atrage, iar bidonul se va fixa în siguranță, automat și singur în suport.
 
Sistemul este format din trei părți, toate trei fiind disponibile la vânzare separat. Astfel, avem bidonul de apă cu sistemul Fidlock, apoi conectorul dintre bidon și bază și apoi baza care se montează pe bicicletă. Este un sistem modular și util pentru că poți cumpăra fiecare piese separat. Spre exemplu, dacă ai două biciclete, poți cumpăra un singur bidon, iar pe biciclete să ai instalate două baza și două părți conectoare.
 
Merida Swivel Fidlock, cum funcționează în viața reală?
 
Ei bine funcționează și chiar bine, eram sceptic la început. Ma gândeam că ok, magneții sunt ei puternici, dar pe bicicletă avem vibrații mari, mai ales pe un gravel bike care nu are suspensii. Iar dacă mergi pe o poteca accidentată, șansele ca bidonul să sară ar fi fost mari. Ei bine nu s-a întâmplat.
 
Citește mai departe articolul pe freerider.ro