Test excelent pentru Merida NINETY-SIX RC 9000, realizat de revista Freerider

Titlul recenziei celor de la Freerider.ro este grăitor și suficient: „aproape perfectă”. Știm că ceva nu poate fi complet perfect, pentru că subiectivismul variază atât de mult de la om la om. Însă „aproape perfect” înseamnă deja extrem de mult.

Noul mtb pentru cross country și maraton NINETY-SIX RC 9000, este nava amiral a celor de la Merida. Este „top-ul”, fiind echipată nu doar cu cele mai potrivite componente pentru segmentul ei, dar și cu cel mai bun carbon pentru cadru.

02.jpg

„Rare sunt ocaziile când ne mai parvine la test o bicicletă de top, iar asta se întâmplă de regulă din pricina faptul că aceste biciclete pur și simplu nu prea au loc pe piața din România”, mărturisesc redactorii care au efectuat testul, lăsând ușor să se subînțeleagă entuziasmul de a se da pe un mtb de top.

03.jpg

„Merida a lucrat intens la noua Ninety-Six, iar diferențele față de generația anterioară sunt imense, atât la nivel de performanță cât și la nivel de aspect”, precizează ei în continuare. „Da, în sfârșit am avut în fața ochilor o Merida Ninety-Six care arată foarte bine și căreia pur și simplu n-am putut să-i găsesc nod în papură la capitolul aspect”, recunoaște Dragoș Mitroi care a testat bicicleta.

04.jpg

Merida NINETY-SIX RC 9000 nu este o bicicleta oarecare, iar prețul nu este deloc nejustificat. Este un mtb de top, gândit să facă față, fără probleme, oricărui concurs de mtb, indiferent de nivel și indiferent cât de bun este ciclistul care o folosește. Pur și simplu este „top-ul topului”!

05.jpg

„Este construită pentru competițiile de Cross Country sau pentru maratoane, dar așa cum am descoperit pe pielea mea, bicicleta asta se descurcă foarte bine și pe trasee mai lejere de enduro”, spune Dragoș și într-adevăr, geometria bicicletei și echiparea, fac din noua NINETY-SIX RC 9000 să fie extrem de capabilă aproape indiferent de complexitatea terenului.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Merida NINETY-SIX RC 9000 are un preț recomandat de 36.990 lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți. Din gama NINETY-SIX mai fac parte alte 3 biciclete, cu specificații și prețuri diferite:

-          Merida NINETY-SIX 5000 la 19.290 lei

-          Merida NINETY-SIX RC XT la 21.990 lei

-          Merida NINETY-SIX 8000 la 29.990 lei