Test foarte bun pentru Bryton Rider 750, realizat de Freerider.ro

Revista Freerider a testat noul ciclocomputer lansat de Bryton, vârful de gamă Rider 750. Ciclocomputerul este foarte complex și oferă cam toate facilitățile la care te poți gândi și de care ai nevoie când ești pe bicicletă, atât în natură cât și în casă, dacă faci antrenamente indoor. În România, Bryton Rider este disponibil în variantele 750T – care include toți senzorii: viteză, cadență, puls și varianta 750E, un pachet mai ieftin, fără senzori, dar care include în continuare suporturile de ghidon pentru cursieră și pentru mtb.

bryton rider 750 03.jpg

Pe lângă funcțiile complete pe care Bryton Rider 750 le oferă ciclistului când este în natură cu bicicleta, impresionante sunt și funcțiile pentru antrenament indoor. „Încep recenzia puțin atipic, cu cât de util l-am găsit pe Bryton Rider 750 în casă, nu afară”, spune Dan Mazilu, redactorul care a făcut testul. „În primul rând, dacă obișnuiești să faci antrenamente indoor pe bicicletă, e posibil să-ți fi făcut și abonament la un serviciu de tipul Zwift, fie pentru a avea compania virtuală a altor cicliști din întreaga lume, când participi la un concurs virtual spre exemplu. Fie pentru a-ți face un plan de antrenament care să dureze întreaga iarnă. Dar având un Rider 750 poți să nu-ți faci abonament la Zwift, care costă 15 euro / lună”.

bryton rider 750 02.jpg

Navigația este iarăși, un atu al acestui computer. Rider 750 vine cu hărți preîncărcate, însă dacă lipsește ceva, poți descărca gratuit de pe site-ul oficial Bryton. „Ce mi-a plăcut în mod deosebit la modul de navigație al noului 750, este că poți alege cum să fie afișată harta, cu nordul în sus sau cu track-ul în sus”. Modul „nodrul in sus”, este mai puțin util când navighezi, însă Rider 750 știe acum ambele moduri de navigație. „Acum la Rider 750 poți, foarte ușor, să jonglezi între cele două moduri, având opțiunea asta apăsând un simbol direct pe ecranul cu harta, nu este nevoie să intri în meniuri și sub-meniuri”.

Concluzia recenziei este foarte bună și nici nu avea cum să fie alta având în vedere multitudinea de funcții oferite și facilitățile noului Bryton Rider 750. „Nu pot fi altfel decât mulțumit de acest ciclocomputer. Calitatea construcției este premium, funcționalitatea foarte bună, specificațiile foarte numeroase și acoperă toate nevoile unui ciclist amator pretențios. Nu în ultimul rând, prețul este cel care înclină cel mai mult balanța în favoarea acestui Bryton Rider 750”.

Bryton Rider 750 este disponibil în România prin rețeaua noastră de comercianți la prețul de 1.299 lei varianta E și 1.599 lei varianta T care include toți senzorii. Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici.