Test foarte bun pentru jacheta de ploaie Northwave Urbanite

Rareori nu este nevoie să luăm cu noi echipamentul pentru ploaie, sau măcar o jachetă. Și asta pentru că, dacă tura de bicicletă durează mai mult de-o zi, nu poți ști cu siguranță dacă a 2a zi nu te va prinde ploaia pe undeva.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, Northwave a lansat noua jachetă Urbanite. Dacă numele ne duce cu gândul la drumuri prin oraș și navetă, revista românească de ciclism și outdoor Freerider.ro a testat-o și pe munți și coclauri, iar rezultatele au fost chiar foarte bune.

03.jpg

„Mi-a plăcut in mod special faptul că gluga este mare”, spune Dan Mazilu, redactorul care a folosit-o și încercat-o. „Cu alte cuvinte, special gândită să o poți purta peste cască, fără să devină incomodă”. „Și mai mult mi-a plăcut gulerul înalt. Când ești cu gluga pusă și gulerul tras simți că ești „blindat” și complet protejat de intemperii. Poți regla cât de strânsă vrei să fie gluga pe cap, cu ajutorul unor șnurulețe elastice. Reglaje are și la mâneci, două capse mai precis. Mâneca poate fi lăsată normal sau strânsă peste mănușă. Al 3lea reglaj este la șolduri. Dacă vrei să stea mai bine pe tine, o poți strânge și de aici.”

02.jpg

Jacheta este cu adevărat impermeabilă, 10.000 mm mai precis, „la fel de impermeabilă ca podeaua unui cort de munte”, spune Dan. Mai mult, cusăturile sunt vulcanizate, asta însemnând că apa nu va intra nici pe la încheieturi.

Recenzia a fost publicată în original in revista Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Jacheta Northwave Urbanite are un preț recomandat de 365 lei și este disponibilă în România, prin rețeaua noastră de comercianți.