THE NEW EONE-SIXTY

Paleta de biciclete Merida eOne-Sixty le găsești aici pe site-ul noastru.
 
Epoca eMTB-urilor „tradiționale” s-a încheiat - acum trebuie să decizi atunci când alegi eMTB-ul și din ce trib faci parte. Oricare ar fi alegerea ta, nu există prânz gratuit. În cazul bicicletelor e-mountain, autonomia înseamnă greutate, iar greutatea înseamnă un compromis în ceea ce privește manevrabilitatea.
 
Autonomia mare este o prioritate sau sacrifici capacitatea bateriei pentru o manevrabilitate sporită? Și trebuie să renunți la unitatea de tracțiune de înaltă performanță pentru o greutate mai mică? Dacă încerci să potrivești aceste caracteristici într-o bicicletă, va trebui să faci câteva compromisuri serioase. Ținând cont de acest lucru, nu prezentăm un singur nou eONE-SIXTY, ci două biciclete noi care încorporează aceleași componente de bază în jurul unei platforme complet noi. Ambele vor beneficia de cantitatea uriașă de proiectare și testare care a fost dedicată noii game de ONE-SIXTY fără asistență, aducând inovații în materie de suspensie, scalare și geometrie.
 
eOneSixty_01.jpg
 
PERFORMANȚĂ E-ENDURO FĂRĂ COMPROMISURI
 
Noul eONE-SIXTY CF are un cadru ușor, full carbon și o baterie integrată de 600 Wh pentru a oferi o bicicletă electrică de înaltă performanță cu o greutate minimă și o manevrabilitate fără compromisuri. Dacă ești un rider care dorește să maximizeze agilitatea și experiența de manevrare, acesta va fi partenerul tău perfect.
 
eOneSixty_02_1.jpg
eOneSixty_02_2.jpg
eOneSixty_02_3.jpg
eOneSixty_02_4.jpg
eOneSixty_02_5.jpg
 
Noul eONE-SIXTY LITE are un cadru robust din aluminiu și maximizează autonomia datorită unei baterii de mare capacitate de 750 Wh, detașabilă de către utilizator. Dacă ești un rider de munte  care urcă un vârf și apoi aleargă spre următorul, aceasta este bicicleta potrivită pentru tine. Ambele noi modele eONE-SIXTY sunt disponibile cu un extensor de autonomie opțional de 360 Wh pentru a crește și mai mult autonomia și sunt echipate cu cea mai recentă transmisie Shimano EP801. Dar, în loc de un motor mai puțin puternic, am adaptat dimensiunea bateriei și materialul cadrului pentru această sarcină. Acest lucru înseamnă că putem satisface perfect nevoile riderilor care își doresc autonomie maximă, oferind în același timp cicliștilor atenți la greutate o experiență de pilotaj fără compromisuri - totul pe aceeași platformă.
 
Deși eONE-SIXTY LITE din aluminiu și eONE-SIXTY CF din carbon au profiluri de utilizare și priorități foarte diferite, ele au în comun aceleași componente principale.
 
eOneSixty_03.jpg
 
ADVANCED eMTB-SPECIFIC SUSPENSION
 
Suspensia este derivată din cinematica FAST, care a apărut pentru prima dată pe platformele ONE-SIXTY și ONE-FORTY, dar a fost îmbunătățită în continuare pentru a răspunde nevoilor eMTB-urilor. Aceasta oferă o cinematică și o progresie specifice mărimii, adaptând dimensiunea cadrului nu doar la înălțimea riderului, ci și la stilul de mers al acestuia.
 
eOneSixty_04_1.jpg
eOneSixty_04_2.jpg
eOneSixty_04_3.jpg
 
Modelele eONE-SIXTY CF și LITE utilizează tehnologia P-FLEX flexstay, care reduce întreținerea și greutatea. Așa cum am demonstrat cu modelele ONE-SIXTY, ONE-FORTY și acum ONE-TWENTY, sistemul nostru funcționează perfect cu ambele materiale ale cadrului, iar lipsa unui pin spate nu afectează longevitatea și rezistența cadrului.
 
 
Ambele cadre sunt realizate cu FLIP CHIP în brațul basculant, ceea ce permite schimbarea dimensiunii roții spate fără a afecta geometria. Prin utilizarea roții spate mai mici de 27,5", cursa suspensiei spate este cu 14 mm mai lungă decât cu roata de 29", iar manevrabilitatea este ușor mai „tăioasă” decât cu roata mai mare și mai „stabilă” cu 29". Pentru a permite cicliștilor mai înalți (și, prin urmare, mai grei) care preferă setări mai „tari”, mai lungi, mai multă rezervă și sprijinul necesar, precum și cicliștilor mai scunzi și mai ușori, accesul la întreaga cursă, progresia a fost făcută în funcție de mărime. Așadar, progresia crește pe măsură ce cadrul crește și, prin urmare, este specifică mărimii.
 
AMORTIZOARE ȘI CURSA ARCULUI DECALATE 
 
Bicicletele au amortizoare decalate pentru a oferi spațiu pentru o baterie de extindere a autonomiei sau un bidon de apă, precum și mult spațiu pentru genunchi. De asemenea, acestea dispun de o cinematică ușor revizuită, specifică pentru eMTB, și de FLIP CHIP pentru ajustarea dimensiunii roților. Cursa arcului noii platforme a fost mărită la 170 mm în față și 174 mm în spate (roată spate de 27,5"), oferind eONE-SIXTY o capacitate off-road și mai bună.
 
eOneSixty_05_1.jpg
eOneSixty_05_2.jpg
 
CEL MAI IMPORTANT FACTOR CÂND ESTE VORBA DESPRE MANEVRABILITATEA BICICLETEI.
 
Geometria noastră nouă este puternic inspirată de ONE-SIXTY testat și premiat, care oferă abilitatea de a urca ca o capră neagră în liniștea perfectă de pe traseele de montane. Conceptul nostru de geometrie este progresiv pentru performanțe ridicate, dar am rafinat-o astfel încât să se potrivească mai bine cu bicicletele electrice. EMTB-urile sunt, desigur, mai stabile decât bicicletele non-electrice, datorită greutății suplimentare a cadrului, așa că folosim extensii puțin mai scurte iar zona din față am înălțat-o un pic pentru a restabili agilitatea.
 
Comparativ cu generația anterioară a eONE-SIXTY, am redus Stack-ul (la dimensiunea "S" în tabelul geometric) oferind o poziție mai agresivă în șa, cu un nas mai puțin înalt. La fel ca și la ONE-SIXTY, credem că este mai bine să ridicăm stack-ul prin folosirea de distanțoare sau cu un ghidon mai înalt decât să rămânem cu un tub frontal mai înalt care ar bloca să putem coborî ghidonul mai jos.Modelul eONE-SIXTY CF din carbon și modelul LITE din aluminiu au aceeași geometrie și au păstrat caracteristicile de manevrabilitate foarte apreciate ale generației anterioare, adaptându-le în același timp la cerințele geometrice moderne.
 
ALEGE DIMENSIUNEA CARE SE POTRIVEȘTE STILULUI TĂU
 
Noile noastre modele eONE-SIXTY dispun de dimensionarea AGILOMETRU, în care combinația dintre o tijă de șa reglabilă pentru o cursă de 30-230 mm (cu excepția eONE-SIXTY 675) și o înălțime redusă a încălecării permite cicliștilor să aleagă mărimea bicicletei în funcție de preferințele lor și nu de înălțime. Totul este posibil, de la „stabilitate” pe distanțe lungi până la „manevrabilitate” pe distanțe mai scurte și confort în poziție mai dreaptă. Variațiile de mărime de la S, M, L la Short, Mid, Long, etc. reflectă noul sistem de dimensionare.
 
Oferă fiabilitate și performanță ca din specificații pentru riderii mai puțin preocupați de greutate și cu un buget mai restrâns. Ambele au fost dezvoltate unul lângă altul pentru a optimiza performanța.
 
eOneSixty_06_1.jpg
eOneSixty_06_2.jpg
 
MERIDA TEAM TR II DROPPER POST
 
Este o parte esențială a sistemului de dimensionare AGILOMETER, care permite cicliștilor să aleagă dimensiunea cadrului în funcție de caracteristicile și poziția preferată de mers, nu doar de lungimea tubului de șa. Cursa poate fi reglată între 30-230 mm cu ajutorul unui mecanism ușor de utilizat. Dimensiunea de 34,9 mm reduce stresul asupra componentelor interne ale tijei de șa dropper și a cadrului, sporind și mai mult durabilitatea și reducând riscul de deteriorare.
 
eOneSixty_07_1.jpg
eOneSixty_07_2.jpg
eOneSixty_07_3.jpg
 
WIRE PORT
 
Toate cablurile, inclusiv cele de schimbător, frână și tijă de șa dropper, intră în cadru printr-un capac special conceput pentru setul de direcție, ceea ce face cockpit-ul mai liber și reduce zăngănitul cablurilor. Sistemul dovedit WIRE PORT se regăsește pe majoritatea bicicletelor de șosea, de munte, gravel și fully. Acum folosim sistemul de direcție ACROS Block Lock pentru a preveni ca rotația ghidonului să deterioreze cadrul în timpul unei coliziuni.
 
eOneSixty_08.jpg
 
TRAIL MOUNT
 
Pentru a permite montarea de unelte și piese de schimb suplimentare pe bicicletă, am adăugat TRAIL MOUNT la toate cadrele eONE-SIXTY. Acesta oferă un punct de fixare suplimentar sub tubul superior.
 
SRAM UDH
 
Urechea de schimbător SRAM UDH este echipament standard pe bicicletele moderne de munte, ușor de accesat, ușor de schimbat și gata să funcționeze cu cele mai recente transmisii SRAM Transmission.
 
eOneSixty_09_1.jpg
eOneSixty_09_2.jpg
 
FRAME PROTECTION
 
Am adăugat protecție suplimentară pentru cadru, cum ar fi folii, protecții de cauciuc pentru lanț și scut pentru tubul inferior, și am poziționat-o special pentru a face bicicleta să arate bine și pentru a reduce daunele și zgomotul provocat de pietre. Pentru a proteja și mai mult cadrul și riderul, poate fi montată aripa de noroi spate lungă opțională pentru ONE-SIXTY.
 
eOneSixty_10_1.jpg
eOneSixty_10_2.jpg
 
 
eOneSixty_11.jpg
 
PERFORMANȚE DE PRIMĂ CLASĂ ȘI CARACTERISTICI AVANSATE
 
Sistemele de transmisie Shimano STePS sunt lideri de piață în lumea bicicletelor electrice. Acestea oferă o livrare de putere lină, fiabilă și foarte eficientă, fiind capabile să îmbine diferite baterii și elemente de control pentru a crea sistemul de transmisie perfect pentru e-bike. Fiind unul dintre cei mai influenți și respectați producători de componente din domeniul ciclismului, Shimano și-a pus toată puterea de proiectare și inginerie în gama STePS pentru a oferi fiabilitate și conectivitate de neegalat prin intermediul aplicației proiectului e-tube. Cu o rețea globală de service bine pusă la punct, aceștia dispun de un suport de clasă mondială în cazul puțin probabil în care ceva nu merge bine.
 
Ținând cont de acest lucru, am echipat noul eONE-SIXTY cu cel mai recent model EP801, astfel încât să le putem oferi utilizatorilor noștri combinația perfectă de motor, baterie și piese pentru fiecare dintre bicicletele noastre electrice cu suspensie integrală. Unitățile compacte de transmisie Shimano ne permit să construim biciclete cu o geometrie excelentă, oferind performanțe de top în clasă și caracteristici sofisticate.
 
Unitatea motor EP801 se află în vârful ierarhiei STePS și este destinată cicliștilor montani orientați spre performanță. Oferind un cuplu maxim de 85 Nm și o setare fină a motorului, EP801 se potrivește perfect în gama eONE-SIXTY. În comparație cu predecesorul său, EP8, acesta oferă un cuplu maxim de 85 Nm la o putere maximă mai mare (600W în loc de 500W), oferind mai multă asistență în situații extreme. Greutatea a fost redusă la 2,6 kg prin utilizarea unei carcase din magneziu.
 
Capacitatea bateriei tuturor noilor modele eONE-SIXTY poate fi mărită prin adăugarea unui extensor de autonomie de 360 Wh.
 
eOneSixty_12_1.jpg
eOneSixty_12_2.jpg
 
DOUĂ BICICLETE DIFERITE PENTRU A SE POTRIVI TUTUROR TIPURILOR DE CICLISTI
 
Cinematica de suspensie FAST adaptată la bicicletele electrice, scalarea AGILOMETER, geometria progresivă și o listă lungă de caracteristici sunt asemănările din noua gamă eONE-SIXTY, dar pentru a crea două biciclete eONE-SIXTY diferite pentru două grupuri de utilizatori diferiți, am adăugat „arome” diferite. Am folosit materiale diferite, am folosit dimensiuni și stiluri diferite de baterii și le-am ajustat în continuare pentru a oferi performanțe specifice cicliștilor aflați pe orice traseu.
 
GREUTATE REDUSĂ, MANEVRABILITATE FĂRĂ COMPROMISURI, PERFORMANȚĂ MAXIMĂ.
 
Putere și rază de acțiune maximă cu o greutate mijlocie. Noul cadru din carbon eONE-SIXTY CF este noua noastră bicicletă electrică orientată spre curse și performanță. Caracteristicile cheie includ un cadru complet din fibră de carbon cu o baterie internă de 600 Wh, care nu este detașabilă. Prin faptul că nu oferim decupaje pentru scoaterea bateriei și folosim un sistem sofisticat de stratificare a carbonului, am crescut semnificativ rigiditatea și am redus și mai mult greutatea în comparație cu predecesorul său. Greutatea totală redusă și bateria joasă de pe downtube asigură manevrabilitate maximă atunci când fiecare secundă contează.
 
eONE-SIXTY CF are o cursă a suspensiei de 170 mm în față și 174 mm în spate - deoarece CF, orientată spre performanță, va fi probabil folosită pe terenuri mai extreme, unde agilitatea și manevrabilitatea suplimentară a bicicletei sunt esențiale (poate fi modificată la 29er la ambele capete - reducând cursa roții din spate la 160 mm). Bateria internă, nedetașabilă, are o capacitate de 600Wh, care poate fi mărită cu un range extender de 360Wh. Aceasta reprezintă o creștere a capacității cu peste 50% față de predecesorul său.
 
eOneSixty_13_1.jpg
eOneSixty_13_2.jpg
eOneSixty_13_3.jpg
eOneSixty_13_4.jpg
eOneSixty_13_5.jpg
 
RANGE IS KING. FULL POWER, ALL THE TIME.
 
Noua eONE-SIXTY LITE, realizată integral din aluminiu, este bicicleta electrică cu autonomie maximă. Aceasta combină perfect performanța și manevrabilitatea cu capacitatea maximă a bateriei. Cadrul complet din aluminiu are aceeași geometrie și configurație a suspensiei ca și eONE-SIXTY CF, dar care este construită cu o  baterie detașabilă de 750 Wh, care poate fi mărită și mai mult cu un range extender de 360 Wh. Prin utilizarea aluminiului pentru întregul cadru putem oferi o combinație excelentă, menținând în același timp rigiditatea și durabilitatea necesare pentru o baterie detașabilă cu un locaș mai mare a bateriei. La fel ca și verișoara sa din carbon, eONE-SIXTY LITE are o cursă a suspensiei de 170 mm în față și 174 mm în spate pentru o „performanță maximă pe terenuri abrupte" și agilitate.
 
eOneSixty_14_1.jpg
eOneSixty_14_2.jpg
eOneSixty_14_3.jpg
eOneSixty_14_4.jpg
eOneSixty_14_5.jpg
 
FLIP CHIP permite configurația roții să fie complet 29, ceea ce reduce cursa roții spate la 160 mm, fără a afecta geometria. Prin combinarea unei baterii mai mari de 750 Wh cu un range extender de 360 Wh, capacitatea bateriei este mărită cu aproape 80% față de versiunea actuală de 630 Wh - ceea ce face ca eONE-SIXTY LITE să fie bicicleta perfectă pentru plimbările lungi și intense cu bicicleta electrică. Sistemul îmbunătățit ENERGY-GUARD TWIST protejează perfect bateria și face ca accesul la aceasta fără unelte să fie rapid și ușor.
 
VALOAREA ÎNTRE MANEVRABILITATEA ABSOLUTĂ ȘI GREUTATEA REDUSĂ
 
Pentru proprietarul eONE-SIXTY LITE, acesta combină autonomia maximă cu manevrabilitatea adecvată pentru competiții. Pentru ca ciclistul să efectueze mai multe sesiuni de antrenament e-enduro sau curse de anduranță provocatoare, este necesară o performanță de top. Și, deși ciclistul nu este exclus de la un stil de pedalare activ, factorul „distracție” este adesea cel mai important obiectiv, mai degrabă decât „performanțele de cursă cu rezultate la sub o secundă”.
 
eOneSixty_15_1.jpg
eOneSixty_15_2.jpg
eOneSixty_15_3.jpg
eOneSixty_15_4.jpg
eOneSixty_15_5.jpg
 
WELCOME TO THE MERIDA eTRILOGY
 
Atunci când a fost lansat eONE-SIXTY original, a contribuit la introducerea noii lumi a Performance E-Mountainbike. Cu manevrabilitatea sa incredibilă, coborârea încrezătoare și capacitatea impresionantă de urcare, s-a transformat într-o gamă de eMTB multipremiată - dar a venit timpul să o ducem și mai departe, așa că am introdus eONE-SIXTY CF, eONE-SIXTY LITE și eONE-FORTY LITE eTRILOGY. Fiecare dintre ele folosește cele mai recente tehnologii, îmbunătățiri de scalare și geometrie, întâlnite pentru prima dată în gama ONE-SIXTY, dar fiecare e-bike este concepută pentru a se potrivi unui grup specific de rideri. Modelul eONE-SIXTY CF din carbon oferă o suspensie integrală combinată cu o greutate redusă pentru o agilitate maximă, eONE-SIXTY LITE oferă o gamă uriașă de opțiuni într-un pachet pregătit pentru enduro, iar eONE-FORTY combină capacitățile off-road cu versatilitatea de zi cu zi, astfel încât riderii pot găsi cea mai potrivită pentru stilul lor de pedalare.
 
Vedeți videoclipul nostru de dezvoltare eONE-SIXTY/eONE-FORTY pentru a afla mai multe despre obiectivele noastre și motivația care a stat la baza creării eTRILOGY.