Victorii deosebite pentru Mohoric și Teuns la Turul Franței 2021!

Matej Mohoric câștigă cea mai lungă etapă din Tur

La finalul unei săptămâni dificile la Turul Franței 2021, Matej Mohoric a oferit echipei sale Bahrain Victorious, primul motiv de sărbătoare. La ceea ce a fost cea mai lungă etapă de anul acesta a Turului, Mohoric a pornit la început la vânătoarea de puncte KOM, dar a sfârșit prin a deveni câștigătorul etapei.

Matej Mohoric foto Chris Auld Photography (1).jpg
foto Chris Auld Photography 

În ziua a 7a a Turului Franței, cicliștii urmau să parcurgă cea mai lungă etapă a ediției, cu nu mai puțin de 249,1 km. Însă distanța mare se pare că nu i-a speriat pe cicliști întrucât atacurile au pornit încă de la început, acoperind peste 51 km în prima oră de concurs. Tot în prima oră de concurs, un grup de 29 cicliști a evadat, cu Matej Mohoric reprezentând Team Bahrain Victorious.

La sprintul intermediar, după 115 km, Matej Mohoric a oferit un prim exemplu de putere, sprintând spre locul 3. Cu aproximativ 87 km înainte de finiș, slovenul s-a desprins din evadare, obținând primele puncte KOM la finalul unei cățărări de nivel 3. S-a dovedit de asemenea, că acest sprint a stat și la baza victoriei sale.

Dylan Teuns câștigă prima sa etapă în Alpi

La doar o zi după victoria de etapă a lui Matej Mohoric, Team Bahrain Victorious a sărbătorit din nou la Turul Franței. După o cursă foarte frumoasă, Dylan Teuns a trecut linia de sosire în Le Grand Bornand, în calitate de câștigător solo.

Dylan Teuns foto BettiniPhoto (1).jpg
foto BettiniPhoto

Cu o lungime de 151 km, prima etapă de munte de anul acesta a Turului, nu a fost deosebit de lungă. Totuși, având trei cățărări de categorie 1 în 50 km, la mică distanță una de alta, etapa nu a fost deloc ușoară. Unde mai pui că a și plouat de la start până la finiș.

Dylan Teuns foto BettiniPhoto (2).jpg

foto BettiniPhoto

După ce primul atac inițiat de Thomas De Gendt a fost neutralizat, Wout Poels a contraatacat, pornind pe cont propriu. Când însă grupul de cicliști s-a împărțit în două, viteza a crescut considerabil, olandezul fiind ajuns din urmă. La sprintul intermediar de la km 44,5 cicliștii de la Team Bahrain Victorious și-au încordat mușchii, Sonny Colbrelli câștigând sprintul, cu Fred Wright urmând pe locul 3 și Matej Mohoric pe 5.