Wideopen MTB a testat noua Merida eOne-Forty la concurs!

Revista Wideopen MTB a testat recent noul mtb electric pentru trail şi enduro Merida eOne-Forty 9000, direct în cadrul unui concurs. The Ex este un concurs de enduro-mtb ce are loc de-a lungul a 3 zile şi oferă concurenţilor peste 20 de probe speciale.

Merida-eOneFourty-9000-53-1.jpg

„Primele mele impresii, pe măsură ce treceam peste terenul care avea denivelări mici cu frecvenţă înaltă, au fost foarte bune ”, spun redactorii de la Wideopen MTB. „Bicicleta era silenţionasă, bine lipită de sol şi destul de lină, suspensia funcţionând bine şi ajutată cumva de inserţiile instalate de mine în roţi.”

Mtb-urile electrice nu aduc zâmbetul pe buze doar la vale ci, mai degrabă la deal. „Prima mare tranziţie a concursului mi-a oferit ocazia să văd cum se descurcă bicicleta la deal”, spune Ben. „Ţinând cont de faptul că Merida spune despre această bicicletă că este nu doar pentru cei care vor la vale, eOne-Forty ar trebui să fie bună şi la deal. Adevărul este că pe această eOne-Forty stai foarte bine la deal, mulţumită unghiului de 76,5 al tijei de şa, lungimii de 440 mm a ţevilor chain stays şi reach-ului scurt de 450 mm. În acest fel faţa stă „plantată” pe sol, iar spatele sapă eficient atunci când dai drumul la waţi ”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Wideopen Mountainbike şi poate fi citită în întregime aici.

În România, mtb-ul electric Merida eOne-Forty este disponibil prin reţeaua noastră de comercianţi, în trei variante: 8000, 5000 şi 4000 la preţurile de 27.000 lei, 23.500 lei respectiv 21.500 lei.