Atelierul tehnic organizat de BikeFun pentru mecanicii de biciclete

 Este adevărat că bicicletele devin din ce în ce mai complicate, dar acesta este și unul din motivele pentru care devin mai performante. Toleranțele mai mici înseamnă precizie mai mare, iar la bicicletele de top, precizia înseamnă fie wați economisiți, fie manevrabilitate mai bună, sau ambele. Indiferent însă, totul se poate finaliza cu podium, dacă și ciclistul este unul sau una care știe să valorifice toate atuurile bicicletelor de generație nouă.

 

Pe 12 martie 2024, BikeFun a organizat la Cluj Napoca, în cadrul magazinului de biciclete BellaBike, un atelier tehnic dedicat mecanicilor de biciclete. Au fost prezentate tehnici de întreținere și servisare a câtorva dintre cele mai populare dar și performante biciclete, cum ar fi Merida REACTO pentru șosea și Merida ONE-TWENTY pentru off-road.

 

Fiecare bicicleta vine cu particularitățile sale însă cu cât aceasta este echipată cu componente mai bune, cu atât și provocările unei servisări corecte cresc. De aceea mulți mecanici au participat la acest atelier, pentru a învăța o bună parte din tehnicile corecte de întreținere a bicicletelor.

 

Bicicletele electrice, pe de altă parte, vin cu propriile lor provocări pentru mecanici. Și acest capitol a fost explicat, mecanicii fiind interesați de metodele corecte prin care, spre exemplu, se înlocuiește o baterie integrată defectă la o bicicletă electrică. Sau cum se diagnostichează corect o eroare a computerului central.

 

Atelierul tehnic a fost bine primit de toți cei prezenți la întâlnire, atmosfera fiind una relaxată. La final cei prezenți au primit diplome care atestă participarea la acest eveniment și faptul că acum mecanicii sunt mai bine pregătiți.