Cinci motive pentru care ai nevoie de mănuși ciclism și vara

 Când faci sport nevoile corpului sunt altele. Acesta are nevoie de protecție mai multă întrucât efortul depus presupune o utilizare mai intensă a sa. Iar cum mâinile reprezintă una din zonele cele mai utilizate, acestea au nevoie de protecție specială, mai precis de mănuși.

 

Iarna este evident de ce este nevoie sa purtăm mănuși pe bicicletă, este frig. Însă și vara temperaturile pot fi scăzute, mai ales când pedalezi la munte. Așadar primul motiv pentru care ai nevoie de mănuși de ciclism și vara este protecția la frig.

 

Al doilea motiv pentru care ai nevoie de măunsi de ciclism și vara este că acestea oferă aderență mai bună a palmei pe ghidon, decât dacă nu ai purta mănuși. Când practici ciclism la nivel mai înalt mănușile devin practic obligatorii, aceste oferind control mult mai bun. Contactul dintre palmă și ghidon, fiind mai ferm, presupune că și controlul devine mult mai bun.

 

Un alt motiv pentru care mănușile sunt bine de purtat și vara este că acestea dispun de căptușeală care reduce presiunea asupra palmelor. Practic reduce riscul de apariție al amorțelii și furnicăturilor. Când strângem ghidonul în palmă, anumiți nervi sunt comprimați, fapt care duce la furnicături sau, mai rău, la amorțeală. Folosind o pereche de mănuși pentru ciclism, această senzație poate fi mult atenuată, ba chiar eliminata la unii cicliști și cicliste.

 

Al patrulea motiv pentru care mănușile de ciclism sunt bune este că acestea oferă protecție foarte bună în cazul unei căzături. Oricât de bine am avea dezvoltat spiritul de conservare, o clipă de neatenție este suficientă pentru a eventuală căzătură cu bicicleta. Se mai întâmpla. În aceste momente mănușile sunt excelente, întrucât îți vor proteja palmele împotriva juliturilor.

 

Ultimul motiv important pentru care mănușile sunt bune, ține de mănușile „fără degete”. Acestea sunt compromisul ideal între a nu purta mănuși și a purta mănuși cu degete. Astfel, în timp ce protecția palmei este bună, mănușile fără degete oferă și confort și libertate de mișcare.

 

Mănușile pentru ciclism Merida, Northwave, Prologo și Bikefun sunt disponibile în România prin rețeaua noastră de comercianți într-o paletă foarte mare de opțiuni pentru culori, mărimi și modele, cu degete și fără degete, pentru adulți și copii.