Freerider a testat gentuta de sa Merida Expert Dial

Din păcate nu am ajuns la acel nivel la care bicicletele nu mai au nevoie de reparații și scule. Un moment mai delicat poate apărea oricând, situație în care vom avea nevoie de niște scule pentru a remedia problema. Din fericire însă există nenumărate modalități și opțiuni de transport al sculelor pe bicicletă, unele mai ingenioase și mai eficiente decât altele.

Din această categorie face parte și “plicul” pentru scule Merida Expert Dial, practic o gentuță de șa în care poți pune toate sculele necesare și esențiale, pentru a fii în siguranță de-a lungul întregii zile când ești la plimbare sau antrenament cu bicicleta.

02.jpg

Revista românească de ciclism Freerider.ro, a testat această gentuță, iar rezultatele au fost foarte bune. “Mi-a plăcut plicul ăsta pentru scule și-l văd ideal de folosit vara, la ture de șosea de o zi, fie recreaționale, fie la antrenamente, când practic ai nevoie doar de o cameră de rezervă, un multitool mic și un cap de pompa co2 cu 1, maxim două cartușe de rezervă”, spune Dan Mazilu, redactorul care a folosit gentuța. “Pe de altă parte gentuța de scule Merida Expert Dial pentru șa este foarte ok și la mtb. După cum am văzut, ai loc să pui în ea tot ce trebuie pentru TBR (trailside bike rapair)”.

03.jpg

Gentuța are în alcătuire trei buzunare în care introduci sculele de reparație, după care rulezi totul într-un pachețel extrem de compact și ușor, pe care-l fixezi mai apoi de railurile șeii.

01.jpg

Particularitatea interesantă a gentuței este sistemul de fixare cu catarama rotativă A-top. „Merida folosește butonul rotativ A-top, folosit și la închiderea pantofilor de ciclism, pentru a fixa gentuța de railurile șeii, dar și pentru a o menține închisă”, spune Dan. “Instalarea se face rapid, cablul ce iese din buton fiind prins de o agățătoare. Odată fixat, tot ce trebuie să mai faci este să strângi butonul atât cât este nevoie”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider și poate fi citită în întregime aici. Gentuța Merida Expert Dial are prețul recomandat de 135 lei și este disponibilă în România prin rețeaua noastră de comercianți.