Merida – biciclete construite manual în Taiwan, din 1972

De 45 de ani Merida construiește biciclete și chiar dacă de-a lungul anilor multe s-au schimbat, acestea încă sunt construite manual. A fost intenția și ambiția fondatorului brandului, Ike Tseng, să îmbunătățească reputația bicicletelor „Made in Taiwan”, această ambiție fiind prezentă și în ziua de azi.

03.jpg

„Nașterea” unei noi biciclete pornește de la talentatul departament R&D, care se află în inima tehnologică a Germaniai. Aici noi idei, concepte și trenduri sunt implementate în noua bicicletă. Apoi noua „bicicletă” trece prin nenumărate etape de proiectare, modelare și măsurare, înainte de a se produce manual primele prototipuri în Taiwan. Și aceste prototipuri trec la rândul lor, prin nenumărate etape de testare și refinare până când țelul final este atins. În paralel, noua grafică a bicicletei este pusă la punct, pentru că astăzi și aspectul bicicletei contează la fel de mult.

02.jpg

Însă toate ideile departamentului R&D ar rămâne doar idei dacă nu ar exista specialiștii din Taiwam care transformă protopiturile, ideile și conceptele în produse reale, biciclete reale. Având peste 45 de ani de experiență, această echipă germano-taiwaneză este combinația ideală dintre design și producție, fapt care se vede în calitatea bicicletelor Merida și inovația care le caracterizează.

01.jpg

Peste toate aceste etape tronează un regim foarte strict de testare. În acest fel bicicletele sunt riguros verificate înainte să intre în producție. Facilitățile de testare amplasate în Germania împing bicicletele mult peste cerințele oficiale ale industriei, iar o lungă listă de teste suplimentare confirmă calitatea bicicletelor Merida și faptul că acestea vor rezista și celor mai dure utilizări.

04.jpg

Odată intrate în producție o serie întreagă de controale riguroase și standarde respectate sunt aplicate pentru ca eticheta „Fabricat manual în Taiwan” să fie purtată cu mândrie de biciclete.

05.jpg

Dragostea necondiționată față de biciclete a echipei R&D din Germania cât și a echipei de producție din Taiwan, propulsează marca Merida în lume. Fiecare parte din acest lanț se mândrește cu produsul său, bicicleta Merida, de la CEO, trecând pe la echipele R&D și până la sudorii și cei care asamblează bicicleta.