Merida BIG.TRAIL 600 model 2021, testată de BikePerfect!

Bicicletele fără suspensii pe spate – hardtail, sunt oarecum desconsiderate, fiind văzute ca biciclete entry-level cu care nu te descurci bine dacă terenul este dificil. Acum însă, cu noua serie BIG.NINE lansată de Merida, bicicletele hardtail primesc o noua viață, mulțumită performanțelor pe care le au. 

Untitled-1.jpg

Revista BikePerfect a testat modelul Merida BIG.TRAIL 600, iar impresiile au fost pozitive. „Merida este unul din cei mai mari producători de biciclete din lume, așa că nu e nicio supriză că BIG.TRAIL are un cadru foarte curat cu multe țevi suple, până la spatele compatibil cu roți Boost”, spun redactorii.

„Surpriza este totuși privitoare la cât de extinsă este lista de specificații pe o bicicletă care, în varianta cea mai simplă, costă doar 800 lire sterline”.

Pe lângă performanțele pe care noua BIG.TRAIL le are pe potecă, bicicleta oferă și multe alte caracteristici pe care le vei găsi mai mult decât utile când ești în natură. Spre exemplu poți instala două bidoane de apă, sub șa ai un spațiu special pentru multitool-ul dedicat Merida, montanți pentru aripi și chiar și montant pentru cric.

După ce au analizat bicicleta în detaliu și după ce au testat-o la modul cel mai serios, redactorii concluzionează:

„Merida a denumit această nouă categorie «Distracție pe potecă, simplificată», reușind să facă o treabă foarte bună în crearea unui pachet care maximizează timpul petrecut pe bicicletă”, mărturisesc redactorii. „Cadrul se simte foarte bine pe teren stâncos și tehnic, având în același timp montanții necesari dacă ai vrea să folosești bicicleta la ture lungi de aventură sau chiar în oraș, pentru navetă”.

Recenzia a fost publicată în original în revista BikePerfect și poate fi citită în întregime aici. Noua Merida BIG.TRAIL este disponibilă în 4 variante de echipare, cu prețuri între 4190 lei si 6990 lei. În magazinele din România din octombrie 2020, prin rețeaua noastră de distribuție.