Merida eOne-Forty 8000 testată de australienii de la AMB Mag

Bicicletele mtb electrice sunt din ce în ce mai populare chiar și pe la noi. În vest, la fel ca și în Australia de unde vine acest test, electricele sunt apreciate deja de foarte multă vreme.

Merida eOne-Forty 8000 testată aici, este modelul de top din gama eOne-Forty fiind echipată cu motorul electric Shimano E8000 și acumulatorul de 500Wh foarte estetic integrat în cadru.

merida eone-forty 8000 01.jpg
foto Gerard Lagana

Impresiile inițiale au fost bune. “Integrarea bateriei în cadru o oferă protecție bună acumulatorului mulțumită capacului alcătuit din două parți”, spun redactorii care au testat bicicleta. Această protecție, formată din capacul bateriei care la rândul lui este fabricat din două materiale diferite – unul mai tare pe centru pentru protecție și unul mai moale pe laterale pentru eliminarea vibrațiilor, protejează de asemenea și partea de dedesubt a țevii down-tube a cadrului de pietrele pe care roata față le aruncă. Integrarea bateriei în cadru s-a dovedit foarte utilă și pentru că acum poți avea bidonul de apă prins în spațiul lui obișnuit, în cadru.

merida eone-forty 8000 02.jpg
foto Gerard Lagana

„Cu Merida eONE-FORTY este usor să te înțelegi mulțumită geometriei pe care o simți confortabilă și familiară încă din primele momente”, spun redactorii. „Actualele mtb-uri electrice de la Merida au cadre mai ușoare și mai frumoase, cu montanți integrați pentru suportul de apă plus zonele speciale pentru aerisire”.

Recenzia a fost publicată în original în revista AMB Mag și poate fi citită în întregime aici. Bicicleta Merida eOne-Forty 8000 cu cadrul din carbon, are prețul recomandat de 27.900 lei și poate fi găsită în rețeaua noastră de comercianți.

Gama Merida eOne-Forty conține în România 4 modele cu următoarele prețuri recomandate:

-          Merida eOne-Forty 8000, cadru carbon – 27.900 lei

-          Merida eOne-Forty 5000, cadru carbon – 23.500 lei

-          Merida eOne-Forty 4000, cadru carbon – 21.500 lei

-          Merida eOne-Forty LE, cadru aluminiu – 22.900 lei