Merida Silex+ 8000-E primeşte 4 din 5 stele la testul CyclingNews!

Cunoscuta revistă de ciclism CyclingNews a publicat recent un articol în care prezintă gravel bike-ul Merida Silex+ 8000-E (bicicleta nu este electrică, E vine de la schimbătoare electronice), într-un test timpuriu, planul fiind să revină cu o recenzie detaliată. Însă pentru acest test, bicicleta a primit deja notă aproape maximă, 4 din 5 stele.

silex 8000 04.jpg

„Cu un unghi al furcii de 71 grade şi 74 grade pentru unghiul tijei de şa, intenţia bicicletei de a performa bine pe teren dificil e clară”, spun redactorii de la CyclingNews. „O privire mai atentă la cifrele geometriei ne arată că reach-ul de 400 mm şi stack-ul de 625 mm poziţionează ciclistul într-o poziţie similară cu poziţia pe care o ai pe un mtb de cross country de top de la Merida”.

silex 8000 08.jpg

Discuţiile despre geometrie sunt importante pentru că unghiurile cadrului fac diferenţa şi separă bicicletele gravel de cursiere pe de o parte, şi de mtb pe de altă parte. „Atuul Silex-ului este stack-ul înalt şi unghiul relaxat al furcii, valori care ar trebui să ofere un mare avantaj la stabilitate şi control faţă de alte bicicletele gravel cu geometrie îndreptată mai mult spre concurs”, spune Graham Cottingham care s-a ocupat de recenzie. „Dezavantajul este ţeava head tube înaltă, care arată puţin ciudat, dar este necesară pentru a amplasa ţeava headtube acolo unde trebuie. Unghiul de 74 grade al tijei de şa te va ajuta să-ţi împingi greutatea în faţă, pe urcări”.

silex 8000 01.jpg

Verdictul iniţial oferit de redactori este cât se poate de pozitiv. „Poziţia relaxată oferită de Silex+ 8000-E, am simţit-o familiară şi confortabilă. Bicicleta s-a simţit rapidă. Când se merge la viteză de croazieră, se simte de parcă ar putea menţine acea viteză indiferent de terenul pe care se merge”.

Recenzia a fost publicată în original în revista CyclingNews şi poate fi citită în întregime aici. Bicicletele gravel Merida Silex sunt disponibile în reţeaua noastră de comercianţi, într-o varietate mare de echipări şi cadre din aluminiu sau carbon la preţuri între 4.990 lei, modelul Merida Silex 200 cu cadru din aluminiu, şi 12.200 lei pentru modelul Merida Silex 7000 cu cadru din carbon.