Test excelent pentru Merida Silex 400 realizat de revista Freerider!

Putem începe cu acest citat din recenzie şi să nu mai punem altceva despre noua Merida Silex 400: „încep prezentarea acestei biciclete cu o mărturisire. Foarte rar mi s-a întâmplat ca atunci când m-am urcat pe o bicicletă – și m-am urcat pe destul de multe – să simt o potrivire, o chimie cum am simțit când am testat prima dată gravel bike-ul acesta, Merida Silex”, mărturiseşte Horaţiu Câmpian, redactorul care a testat bicicleta. „Pornind cu o primă impresie excelentă, am rămas încântat de bicicletă până în momentul când am expediat-o înapoi”.

merida silex 400 03.jpg

Dar totuşi continuăm, pentru că această bicicleta este într-adevăr, un mijloc de transport pe care îl poţi folosi oriunde. „Deși gravel bike-urile sunt practic tot un fel de cursiere, la Silex se vede că proiectarea nu a început cu modificarea unei biciclete de șosea ci a fost proiectat special pentru scopul său, de la zero. Scopul acesta este eficiență și confort pe orice teren, chiar și cu bicicleta încărcată”, spun redactorii.

merida silex 400 04.jpg

Elementele moderne se regăsesc din plin pe cadrul Silex 400: cablurile sunt rutate intern prin triunghiul principal, etrierul de frână are prindere de tip flat mount iar axul roții spate e de tip thru, 12×142 mm. În rest, avem headtube conic, monobloc BB86 și tijă de șa de 30.9 mm.

merida silex 400 02.jpg

Recenzia se încheie pe un ton mai mult decât pozitiv, bicicleta fiind cu adevărat recomandată a fi folosită peste tot şi oriunde: „În mod normal distanța parcursă cu o bicicletă de test este de câțiva zeci de km, dar deoarece Merida Silex 400 mi-a plăcut foarte mult, am folosit-o timp de câteva săptămâni ca bicicletă zilnică și am adunat probabil aproape 1000 km”.

merida silex 400 01.jpg

„Recomand sincer Merida Silex oricui dorește o bicicletă fantastică și polivalentă, gata de escapade sportive, capabilă de aventuri offroad și o adevărată bestie în jungla urbană!”.

Recenzia a fost publicată în original în revista Freerider.ro şi poate fi citită în întregime aici. Merida Silex 400 are un preţ recomandat de 6790 lei şi poate fi găsită în reţeaua noastră de comercianţi.