Top 10 echipament ciclism – Tricouri ciclism

În primele părți a acestei serii am vorbit despre căști și ochelari sport. În acest articol vorbim despre tricourile de ciclism. Utilizând echipamentul potrivit, confortul și randamentul cresc corespunzător. 
 
Ciclismul este un sport de aer liber și menținerea unui microclimat optim pentru corp este deosebit de important, indiferent de condițiile meteorologice. În vreme rece fiecare strat de îmbrăcăminte are o funcție bine definită. Vara calculăm maxim două straturi de haine (în afară de hainele anti-ploaie): haine de corp și tricoul ciclism, însă de multe ori este suficient doar un tricou de ciclism profesional.
 
200612 NW mezek 1
 
200612 NW mezek 2
 
Tricourile de ciclism au două funcții esențiale: drenarea cât mai rapidă a transpirației care apare în urma depunerii efortului și de a proteja corpul de vânt. Cele două funcții desigur sunt conectate: dacă din cauza transpirației corpul rămâne umed, atunci ne va răci când mergem cu viteză spre vale și în aceste condiții poate să fie chiar neplăcut. Un tricou de ciclism profesional, realizat din materiale tehnice se usucă în câteva minute în condiții de vară. Nu înmagazinează umezeala ca bumbacul. Aceste tricouri de ciclism asigură condiții optime și se poate pedala în marea parte a antrenamentului fără ca pielea să fie plină de transpirație. Tricourile de ciclism comercializate de noi, fiecare este realizat din materiale tehnice, însă există diferențe în capacitatea de a drena transpirația către exterior: Un tricou ciclism din categoria superioară are o capacitate superioară de drenare a transpirației și are o respirabilitate deosebit de bună față de modele mai ieftine. 
 
200612 NW mezek 3
 
200612 NW mezek 4
 
Încă câteva considerente la alegerea tricourilor de ciclism: 
  • Dacă folosești haine de corp de vară, poți să calculezi o drenare și mai bună a transpirației, deoarece hainele de corp se mulează pe tine  ca o a doua piele. 
  • Libertatea de mișcare trebuie să-ți rămână, asta este o cerere de bază, însă depinde și de domeniul de utilizare: tricourile de ciclism de top au o croială pentru poziție competițională ceea ce nu întotdeauna corespunde nevoilor unui ciclism de categoria hobby.  
  • La achiziționarea tricoului de ciclism trebuie luat în calcul atât stilul tău personal cât și constituția fizică, deoarece în hainele proiectate pentru competiții nu va intra o burtă de mărimi considerabile. În oferta  Northwave putem diferenția trei categorii: categoria PRO este pentru cicliști de top (se consideră că pentru ca să fi ciclist de top, trebuie să ai o anumită constituție), categoria PERFORMANCE deja are o croială mai lejeră, iar categoria SPORT are croiala cea mai lejeră (în care poate să intre chiar și o burtă mai mare).
  • Materialul tip mesh la subraț ajută aerisirea.
  • În buzunarele din spate poți transporta lucruri de care ai nevoie. Dacă vrei să pui în aceste buzunare și lucruri de valoare, alege un model cu fermoar. 
  • Tivul de pe brațe la modelele de top sunt realizate prin tehnologia raw-cut, adică nu există cusături care să deranjeze, doar materialul moale se mulează pe braț. Uzual, pentru o potrivire și mai bună, pe interiorul tivului este aplicat și un strat de silicon ca să nu alunece materialul pe piele. Și în zona șoldului se pune un strat de silicon pentru a fixa materialul pe corpul ciclistului. 
  • Fermoare: fermoarul lung este mai practic, fermoarul vulcanizat este mai estetic și mai confortabil. Fermoarele YKK reprezintă garanția calității. 
  • Grafică și design: indiferent dacă cauți modele discrete monocolor sau multicolor tip hawaian, la noi sigur vei găsi ceea ce cauți.
  • Curățare și utilizare: la utilizarea materialelor tehnice totdeauna trebuie respectate indicațiile de pe etichetă și atunci vor dăinuii mult timp. După ce ai respectat temperatura și detergentul specificat de etichetă, aceste haine nu se pun în uscător, deoarece se usucă rapid. În timpul utilizării, aceste materiale fine, pot fi deosebirt de ușor deteriorate: problema cea mai des întâlnită la cicliști este scaiul de pe mănuși, care pot face ravagii la materialele tehnice din care sunt realizate tricourile de ciclism. 
 

Întreaga paletă de tricouri de ciclism le găsești aici, iar hainele de corp aici.

 
Ultralight 89181190-50Origami 89201291-50BladeAir 89201276-51Blade 89201277-66Extreme4 89201271-101 
 
În curând un alt articol util despre pantalonii de ciclism, iar până atunci vă dorim o pedalare plăcută!